Μια χρήσιμη και άκρως σπάνια ελληνική εφαρμογή είναι το AV Heating, η οποία φτιάχτηκε για να μπορείς να υπολογίζεις τη Δαπάνη Θέρμανσης μιας πολυκατοικίας και το ποσό συμμετοχής ανά διαμέρισμα στην αγορά πετρελαίου. Γρήγορα, σωστά, χωρίς ταλαιπωρία και προπάντων, εντελώς δωρεάν! 
Το πρόγραμμα AV Heating είναι το εργαλείο που βρίσκει λύση στο πρόβλημά σου, ειδικά αν είσαι διαχειριστής πολυκατοικίας και τα κάνεις όλα «στο χέρι». Παρακάτω, σου γράφω τον τρόπο λειτουργίας όπως μας το μεταφέρει ο δημιουργός του προγράμματος, Άγις Βασιλειάδης.
Περιγραφή – Λειτουργία
Για τον υπολογισμό δημιουργούμε πρώτα τον πίνακα. Στις επιλογές διαλέγουμε [Επεξεργασία] και εκεί κάνουμε κλικ στο [Νέος πίνακας]. Το πρόγραμμα θα μας ρωτήσει και θα εισάγουμε τον αριθμό των διαμερισμάτων.
Γράφουμε τα χιλιοστά κάθε διαμερίσματος και το fi όπως είναι γραμμένο στον κανονισμό της πολυκατοικίας για ένα έκαστο διαμέρισμα.
Τα δεδομένα αυτά δεν θα χρειαστεί να τα ξαναβάλουμε αρκεί να αποθηκεύσουμε τον πίνακα με κάποια ονομασία στο δίσκο μας. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα σώζει αυτόματα, με μία προσωρινή ονομασία, τον πίνακα που εργάζεστε.
Τρόπος υπολογισμού
Το  ΠΔ 27-9/7-11-1985 είναι ο τεχνικός κανονισμός που ορίζει τον τρόπο κατανομής  της  δαπάνης θέρμανσης σε κτίρια που περιλαμβάνουν περισσότερες της μία ιδιοκτησίες, και ισχύει για οικοδομές με άδεια ανέγερσης μετά τη 11/4/1985 (νόμος 1562/1985).
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για υπολογιστές με Windows λειτουργικό σύστημα, και είναι portable, δηλαδή δε χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή μας.
Στο αρχείο που θα κατεβάσεις στον υπολογιστή σου, υπάρχει PDF με περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τη σωστή συμπλήρωση του προγράμματος.

Έκδοση: Δεκ.21
Μέγεθος: 1.17 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Άγις Βασιλειάδης
Πηγή:avass.net