Η οικονομία του ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου πάει στην μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο

Η οικονομία του ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου πάει στην μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο

Θα μεταφέρουμε το μάθημα 9/11/21 σε έναν πραγματικό χώρο εργασίας. Για μία ημέρα θα αφήσουμε την σχολική αίθουσα και με τους καθηγητές μας θα ενημερωθούμε για τις πρόσφατες εξελίξεις που γίνονται σε μία επιχειρηματική ιδέα που πέτυχε αυτό που σε προηγούμενα χρόνια θα φάνταζε “όνειρο θερινής νυκτός”.

Θα δούμε στην πράξη την “γραμμή παραγωγής” που εισήγαγε ο Φρέντερικ Τέιλορ πριν 120 χρόνια πριν και ακόμα και σήμερα αποτελεί την βάση της παραγωγικής διαδικασίας ακόμα και σε γραμμές παραγωγής στις οποίες ο άνθρωπος έχει αντικατασταθεί από τα αυτόματα (ρομπότ).

Θα ρωτήσουμε για την εφοδιαστική αλυσίδα της επιχείρησης όπως και τις ενέργειες μάρκετινγκ που χρησιμοποιεί για να ανταπεξέλθει στον σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Επιλέξαμε την συγκεκριμένη επιχείρηση για να τα δούμε όλα αυτά για δύο λόγους :

Μπύρα Νήσος 2017

α. Έχουμε κάνει εκπαιδευτική επίσκεψη και παλιότερες φορές στην επιχείρηση αυτή, με πολύ καλές εντυπώσεις για την φιλοξενία και την ανεκτικότητα στην εκπαιδευτική περιέργεια που είχαμε σχετικά με το αντικείμενο. Η επίσκεψη εκείνη είχε αποτελέσει το ερέθισμα να εκπονήσουμε την εργασία “Δυνατότητα δημιουργίας μίας μικροζυθοποιίας στο νησί της Μυκόνου“. Η εργασία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να γίνει μία τέτοια επιχείρηση και στο νησί μας. Λίγους μήνες μετά (σύμπτωση) λειτούργησε και στην Μύκονο μία τέτοια επιχείρηση.

β. Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο ξεκίνησε από το μηδέν, από τον Αλέξανδρο και τη Μάγια το 2012, στην καρδιά της Ελληνικής οικονομικής κρίσης. Η κρίση, αντί να ενεργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας, μας ώθησε στη δράση

Το πρόγραμμα της επίσκεψης : Πρόγραμμα εκπαιδευτικής εκδρομής

Στις φωτογραφίες έχει χρησιμοποιηθεί φίλτρο του photoshop, για να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων.

Εκπόνηση εργασίας : Ζυθοποιία στην Μύκονο

Αφήστε μια απάντηση