Κλειστά τα σχολεία μέχρι 7 Ιανουαρίου

Κλειστά τα σχολεία μέχρι 7 Ιανουαρίου

Τα σχολεία  (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Νηπιαγωγεία, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ)  θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και 7 Ιανουαρίου.

Το ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην τακτική ενημέρωση των Συντακτών του πολιτικού ρεπορτάζ, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του esos (3-12-2020 Διαβάστε εδώ)

Σε ερώτηση δημοσιογράφου πότε θα σταματήσει η τηλεκπαίδευση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η τηλεκπαιδευση “θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε  όταν τα σχολεία μας ανοίξουν με φυσική παρουσία   να ανοίξουν με απόλυτη ασφάλεια”

Δημοσιογράφος: Η τηλεκπαίδευση στα σχολεία πότε θα σταματήσει για τις γιορτές. Για τους γονείς μαθητών θα συνεχιστεί η άδεια ειδικού σκοπού;

Στ. Πέτσας:  Αξίζει τον κόπο να δούμε ποιο ήταν το κλίμα για την τηλεκπαίδευση. Ήδη από την Άνοιξη  και λίγες ημέρες αφότου  ξεκίνησε το lockdown  ήταν ένα κλίμα ότι κάτι δεν πάει καλά , κάτι δεν προχωράει . Ηταν ξεκάθαρο ότι τα όποια προβλήματα προέκυψαν, οφείλονταν στις πλατφόρμες του εξωτερικού και δεν ήταν αμιγώς ελληνικό πρόβλημα. Τις τελευταίες εβδομάδες  η τηλεκπαίδευση δουλεύει αποτελεσματικά . Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας και στα παιδιά που έχουν προσαρμοστεί κι εμείς   θα συνεχίσουμε αυτό το πλαίσιο  και τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε  όταν τα σχολεία μας ανοίξουν με φυσική παρουσία   να ανοίξουν με απόλυτη ασφάλεια,  όχι τόσο κυρίως  για τη μεταφορά του ιού μέσα στα σχολεία που  είδαμε και στο προηγούμενο διάστημα ότι ήταν χαμηλή αλλά   κυρίως από το εξωτερικό μέσα  στο σχολικό περιβάλλον.

 [wqt-question id=”4530″]

Αφήστε μια απάντηση