Έξυπνη συσκευή για την προστασία των προϊόντων μίας ΜμΕ από το ΕΠΑΛ Μυκόνου

Έξυπνη συσκευή για την προστασία των προϊόντων μίας ΜμΕ από το ΕΠΑΛ Μυκόνου

Μία από τις θεμελιώδεις αρχές του σύγχρονου management είναι ότι “Cash is King”. Με άλλα λόγια “Το μετρητό είναι Βασιλιάς”. Αυτή η ρήση γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη τον τελευταίο καιρό, μιας και μία από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι η μειωμένη ρευστότητα. Ακόμα και αν μία επιχείρηση είναι κερδοφόρα, ένα σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την οδηγήσει σε λουκέτο.

Η μειωμένη ζήτηση τα χρόνια της κρίσης, η περιστολή των δανειοδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια, αλλά και η επιβολή των capital controls το καλοκαίρι του 2015, έχουν οξύνει σημαντικά τα προβλήματα ρευστότητας των ΜΜΕ.

Μία από τις λύσεις που προτείνονται στο κεφαλαιώδες αυτό πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι να διαχειριζόμαστε σωστά και με προσοχή τα αποθέματά μας.

Πολλές φορές το μυστικό για τη διαχείριση της μειωμένης ρευστότητας βρίσκεται στη διαχείριση αποθεμάτων. Αν έχετε υπερβολικά μεγάλο απόθεμα, τα μετρητά σας είναι “δεμένα” σε αυτό. Αν πάλι έχετε έλλειψη αποθεμάτων, τότε αφενός χάνετε πωλήσεις (και κατ’ επέκταση μετρητά) και αφετέρου το πιο πιθανό είναι να αναγκαστείτε να αγοράσετε σε υψηλότερη τιμή όταν βρίσκεστε σε ανάγκη.

Επομένως, ο σωστός προγραμματισμός της αναπλήρωσης των αποθεμάτων σας είναι πολύ σημαντικός. Αφιερώστε χρόνο στον προγραμματισμό αυτό, και εν ανάγκη επενδύστε σε λογισμικό διαχείρισης αποθεμάτων. Επίσης, μην ξεχνάτε να λαμβάνετε υπ’ όψιν άλλους εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη ζήτηση των προϊόντων σας, όπως η αλλαγή των τιμών του πετρελαίου, οι καιρικές συνθήκες κλπ., ανάλογα πάντα με την φύση της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας. epixeiro.gr – Κλαίρη Σαχά

Περισσότερα…

Αφήστε μια απάντηση