Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου συμμετέχουν στον Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen-E 2024

Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου συμμετέχουν στον Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen-E 2024

Στις 22 Μαΐου είναι η ημέρα που θα ανοίξει επίσημα η έκθεση και οι ομάδες που είναι υποψήφιες για τα Online Βραβεία θα συναντηθούν με τους κριτές (μέσα από το virtual περίπτερο της επιχείρησης). Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με συνομήλικους «επιχειρηματίες» από όλη την Ευρώπη, καθώς και με στελέχη μεγάλων εταιρειών που ψάχνουν τους μελλοντικούς τους εργαζόμενους και συνεργάτες.

Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου του Τομέα Οικονομίας & Διοίκησης στην προσπάθεια τους να ακολουθήσουν τις εξελίξεις της διοικητικής επιστήμης κάθε χρόνο δημιουργούν την δική τους start up επιχείρηση συμμετέχοντας στον μαθητικό διαγωνισμό Εικονική Επιχείρηση που τελεί υπό την Αιγίδα του Junior Achievement Greece. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

Εκτός των άλλων ο διαγωνισμός απαιτεί από τις ομάδες (σχολεία) , την δημιουργία ενός περιπτέρου στο οποίο μπορούμε να προβάλλουμε την επιχειρηματική μας ιδέα.

Φέτος δημιουργήσαμε την εικονική επιχείρηση με την ονομασία ECOINNO MYKONOS που παράγει και διαθέτει στην αγορά τον έξυπνο ηλιακό κομποστοποιητή που δημιουργεί υψηλής ποιότητας κομπόστ στο μισό χρόνο σε σχέση με τους παραδοσιακούς κομποστοποιητές. Ο κομπστοποιητής μας έχει την δυνατότητα να φορτίζει και μικρές συσκευές με την ενέργεια που περισσεύει. Πρέπει να αναφερθούμε πως η κατασκευή του είναι από επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά όπως πλαστικό και ξύλο που θα κατέληγαν ως σκουπίδια στο περιβάλλον.

Η συμμετοχή μας κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στο MallAthens και απέσπασε κολακευτικά σχόλια από πολλές ομάδες που συμμετείχαν στην έκθεση. Η εντύπωση που έκανε η ιδέα μας αποτυπώνεται σε δημοσιοποίηση της δράσης από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και μεγάλες ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε κάτι που ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί κάπου και είναι η συμμετοχή μας στον Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen-E 2024 τον προσεχή Μάιο με τη δημιουργία ενός εικονικού περιπτέρου, παρουσίαση του οποίου  θα γίνει στα Αγγλικά.

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες αφού εκτός από την συμμετοχή μας στο Young Business Talents – Business Game, στον διαγωνισμό Εικονική επιχείρηση 2024, Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen-E 2024,  τον προσεχή Απρίλιο 6/4 έως 21/4 θα είμαστε με το πρόγραμμα Εrasmus+ Στην Ιταλία παρακολουθώντας το πρόγραμμα : Hotel Digital Marketing.

Αλλά έχουμε μάθει στα δύσκολα και γνωρίζουμε πολύ καλά πως μόνο με αρκετή προσπάθεια και ενθουσιασμό θα κατακτήσουμε το μέλλον που μας ανήκει.

 

ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου

Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης

Οι μαθητές της Β & Γ τάξης

Αφήστε μια απάντηση