Το ΕΠΑΛ Μυκόνου πρωτοστατεί στην ανακύκλωση και την βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων

Το ΕΠΑΛ Μυκόνου πρωτοστατεί στην ανακύκλωση και την βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων

Τη Δευτέρα 26/02/2024, ο τομέας Οικονομίας & Διοίκησης είχε τη χαρά να φιλοξενήσει μια ξεχωριστή προσωπικότητα, την κα Χανιώτη, εξωτερικό συνεργάτη του εργαστηρίου αποβλήτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η παρουσία της κ. Χανιώτη αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να εμβαθύνουμε στον κόσμο της ανακύκλωσης, της διαχείρισης απορριμάτων και της κομποστοποίησης.

Η διάλεξη που παραχώρησε η κα Χανιώτη ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική. Μέσα από την παρουσίασή της, αναδείχθηκαν οι σημαντικές πτυχές της ανακύκλωσης και της βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων. Μας ενημέρωσε για τις πρακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε στην καθημερινότητά μας προκειμένου να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να συμβάλουμε στη διατήρηση του πλανήτη μας.

Η αφορμή για αυτή την εξαιρετική δράση προήλθε από τη γνωριμία μας με την κα Χανιώτη σε μια εμπορική μαθητική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη start-up επιχείρηση μας EcoInno και τη δημιουργία του έξυπνου κομποστοποιητή που αναπτύξαμε. Από την πρώτη στιγμή που γνωρίσαμε την κα Χανιώτη, αντιληφθήκαμε τον εξαιρετικό της επαγγελματισμό και την εμπειρία της στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Χανιώτη για τον ενθουσιώδη τρόπο με τον οποίο μοιράστηκε τις γνώσεις και τις εμπειρίες της μαζί μας. Η παρουσία της αναδείχθηκε ένας πολύτιμος πόρος για εμάς και μας έδωσε την απαραίτητη έμπνευση για να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Αυτή η εμπειρία μας ενισχύει στο να συνεχίσουμε να ερευνούμε και να υλοποιούμε πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην προαγωγή της βιωσιμότητας και στην προστασία του περιβάλλοντός μας. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα παράδειγμα για την τοπική μας κοινότητα, προάγοντας τη συνειδητοποίηση και τη δράση προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Με αυτόν τον τρόπο, εμείς, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να δρούμε ως κοινωνοί της αλλαγής και της βιωσιμότητας, προάγοντας ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας και για όλους εμάς.

Για τον σκοπό αυτό οργανώσαμε αντίστοιχη δράση στο Γυμνάσιο της Άνω Μεράς Μυκόνου.

Αφήστε μια απάντηση